Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Den består af en bagt del og en mousse på toppen. Begge lag er lavet af samme dej/mousse. En simpel men vanvittig velsmagende kage!
Bland ⅔ del af sukkeret (115 g) med æggeblommerne og pisk det hvidt.
Pisk hviderne stive i en anden skål sammen med den sidste tredjedel (60 g) af sukkeret.
Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer.
Fold derefter de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen ganske forsigtigt og lidt ad gangen.
Smør en springform på cirka 20 cm i diameter med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende sukker af. Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt.
Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175 grader i cirka 30 minutter.
Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.
Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen.
Lad den køle af i køleskabet. Når bunden er blevet kold fordeles resten af chokolademoussen oven på bunden. Glat chokolademoussen ud så overfladen bliver pæn. Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig nogle timer eller gerne natten over.
Befri kagen fra springformen, pynt den f.eks. ved at sigte kakao over den og server den gerne sammen med nogle friske bær eller en hindbærcoulis.