Svampebourguignon
Udskriv

OPSKRIFT PÅ VEGETARISK SVAMPEBOURGUIGNON

Nem og meget lækker vegetarisk ret
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Keyword Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2 personer
Forfatter Louise Dam

Ingredienser

Serveres med

    Rodfrugttopping:

    Derudover

    Sådan gør du

    • Hak løget og pres hvidløgsfedet.
    • Skræl gulerødder og skær i skiver.
    • Vask svampene og skær dem i kvarte (eller lidt mindre afhængig i størrelsen på svampene).
    • Opvarm lidt olie i en gryde og steg løg, hvidløg, svampe og gulerødder i olien. Væsken skal fordampe fra svampene.
    • Tilsæt så tomatpuré og vend det rundt i grønsagerne.
    • Tilsæt rødvinen og lad det småsimre i 5-10 minutter eller indtil vinen er kogt ind til cirka det halve.
    • Tilsæt bouillon til retten, samt timian og lidt salt/peber.
    • Lad retten stå og småsimre i 15-20 minutter.
    • Steg gulerødder og rødbeder i smør på en pande med lidt salt og peber. Lad det steg på panden i cirka 15-20 minutter. De skal stadig være let sprøde.
    • Lav kartoffelmosen efter opskriften.
    • Servér kartoffelmosen med svampebourguignon og top med de ristede, sprøde rodfrugter.

    Noter

    Opskriften på svampebourguignonen er fundet hos Vanløseblues.