Tiramisu
Udskriv

Opskrift på tiramisu

Den populære og klassisk italienske dessert.
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Hviletid 4 timer
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Louise Dam

Ingredienser

Til pynt

Sådan gør du

  • Bland den afkølede kaffe med amaretto.
  • Pisk æggehviderne stive i en skål.
  • Pisk sukker og æggeblommer hvide og luftige.
  • Tilsæt mascarponen til æggeblommer og sukker og pisk det sammen.
  • Bland de stivpiskede æggehvider i cremen.
  • Dyp ladyfingers hurtigt i kaffe/amerattoblandingen. De suger hurtigt og må ikke blive våde i konsistensen. Kun let fugtige. Det er kun lige yderst de skal have kaffe.
  • Læg ladyfingers i et fad (cirka 24*19 cm) i et lag. Læg dernæst et lag creme og så ladyfingers og creme igen. 
  • Sæt din tiramisu på køl i minimum 4 timer.
  • Drys med kakaopulver lige inden servering.

Noter

Ladyfingers er sprøde kager, der er lange som fingre og derfor hedder ladyfingers. De suger hurtigt væde til sig, og derfor skal man passe på de ikke får for meget så de bliver helt bløde hele vejen igennem.