Tag gerne æggene ud af køleskabet i god tid så de kan nå at temperere lidt inden du går i gang.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Lad det stå og køle lidt af imens du laver resten klar.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt med en elpisker eller i røremaskine med piskeris.
I en anden skål pisker du æggehviderne stive med elpisker eller røremaskine med piskeris.
I en tredje skål pisker du piskefløden til en let flødeskum – den skal være fast men ikke for kompakt. Pas på ikke at overpiske den. Hellere for lidt end for meget pisket :-)
Hæld den smeltede chokolade stille og roligt i skålen med de piskede æggeblommer og sukker imens du rører rundt i massen.
Bland så de stivpiskede æggehvider i blandingen. Du behøves ikke at være alt for forsigtig når du blander dem i, men prøv også at holde lidt på luften i dem.
Vend så til sidst flødeskummet forsigtigt i blandingen.
Fordel nu chokolademoussen i 6-7 portionsglas.
Sæt chokolademoussen i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne længere.
Pynt eventuelt med flødeskum, bær eller andet på toppen.
Video
Noter
Chokolademoussen kan med fordel laves dagen før den skal serveres.