Rispapirsruller - vietnamesiske forårsruller - friske forårsruller
Udskriv

OPSKRIFT PÅ VIETNAMESISKE FORÅRSRULLER / FRISKE FORÅRSRULLER / RISPAPIRRULLER

Sprøde, lækre og sunde vietnamesiske forårsruller
Ret Aftensmad
Køkken Vienamesisk
Forb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Louise Dam

Ingredienser

Peanut dip

  • 3 spsk peanut butter
  • 3 spsk soyasauce
  • Lidt lime eller citronsaft
  • 6 spsk vand
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk sriracha chilisauce
  • Lidt revet ingefær

Derudover

  • Gomadressing ekstra dip
  • Sød chilisauce ekstra dip
  • 1 fad med vand

Sådan gør du

  • Lav dippen ved at blande alle ingredienser sammen i en skål.
  • Skær kyllingefileterne ud i strimler og krydr med valgfrit krydderi (du kan også vælge at lave en lækker marinade og marinere dem lidt tid)
  • Steg kyllingestrimlerne på en pande i lidt olie.
  • Snit alle grønsagerne så fint som muligt.
  • Når alt fyldet er klart skal du igang med at rulle.
  • Du tager et rispapir ad gangen og lægger det ned i fadet med vand. Lad det ligge cirka 30 sekunder.
  • Tag rispapiret op og læg det der hvor du vil rulle (f.eks. et stort skærebræt).
  • Hvis di rispapir er firkantet ligger du det med en spids ned mod dig selv.
  • Læg nu fyld cirka 1/3 inde på rispapiret.
  • Hold fast om fyldet imens du ruller stramt sammen og folder siderne ind undervejs. Det er samme metode som med almindelige forårsruller.
  • Skær rullerne i 2 eller 3 stykker og servér dem sammen med peanut dippen, gomadressing og sød chilisauce (man behøves ikke dem allesammen, men det er lækkert)