Blomkålssauce
Udskriv

Opskrift på blomkålssauce

Lækker, sund og cremet blomkålssauce der f.eks. er perfekt til pastaretter.
Ret Sauce
Køkken Dansk
Keyword Sund mad
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 liter
Forfatter Louise Dam

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær blomkålen i mindre stykker.
  • Fordel blomkålsstykkerne i en gryde med vand og tilsæt bouillonterningerne.
  • Lad vandet komme i kog og lad det koge i 15-20 minutter eller indtil blomkålen er blevet helt mør.
  • Imens blomkålen koger hakker du løget og presser hvidløget. Steg begge dele på en pande i lidt olie indtil løget er klar i farven.
  • Hæld vandet fra de kogte blomkål.
  • Hæld blomkålen i en foodprocessor og lad den køre indtil blomkålen er blevet til en fin puré.
  • Tilsæt mælken og kør igen på foodprocessoren.
  • Tilsæt løg, hvidløg og smør og kør foodprocessoren igen.
  • Tilsæt til sidst parmesanen - enten revet eller i små stykker. Kør blomkålssaucen på foodprocessoren indtil den har en helt glat konsistens.
  • Brug saucen med det samme, eller hæld den på et rent glas og opbevar det på køl i et par dage.

Noter

Du kan med fordel også fryse saucen ned.