Cheesecake med hindbærgelé
Udskriv

Opskrift på cheesecake med hindbærgelé

Nem og meget lækker klassisk cheesecake pyntet med hindbærgelé.
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Keyword Kage
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 6 timer
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 8 personer
Forfatter Louise Dam

Ingredienser

Bund

Ostecreme

Hindbærgelé

Derudover

  • Bær til pynt f.eks. hindbær, blåbær og jordbær
  • Springform på 24 cm
  • Kageplast

Sådan gør du

Bund

  • Smuldr/knus kiksene. Du kan f.eks. bruge en foodprocessor til formålet.
  • Smelt smørret.
  • Bland smeltet smør og de knuste kiks sammen til en ensartet masse.
  • Løsn bunden af springformen og læg et stykke bagepapir i bunden, som sættes fast med ringen på springformen. Klip det overskydende bagepapir af.
  • Sæt kageplast rundt i indersiden af springformen. Brug evt. et lille stykke tape til at lukke enden af kageplasten. Du finder størrelsen på kageplasten ved lige at sætte den omkring ydersiden på springformen og så skal den lige lave et lille overlap. Så skulle den gerne passe perfekt i formen.
  • Pres nu smør/kikseblandingen ud i bunden af formen så du får en ensartet kiksebund.
  • Sæt bunden i køleskabet.

Ostecreme

  • Udblød husblasen i koldt vand i cirka 10-15 minutter.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af flormelisen så de ikke klumper. Se evt. min guide til at flække en vaniljestang.
  • Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn sammen i en skål.
  • Opvarm citronsaften i en lille gryde og hæld den over i en skål.
  • Tag husblasen op af vandet og klem overskydende vand ud af den.
  • Læg den i den lune citronsaft og pisk godt rundt til den er helt smeltet.
  • Lad det afkøle i cirka 10 minutter.
  • Pisk først 1 spsk af ostecremen i skålen med citronsaft og husblas og derefter piskes 1 spsk til i.
  • Hæld blandingen over i resten af ostecremen i en tynd stråle mens du rører konstant.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Vend flødeskummen forsigtigt i ostecremen ad to omgange.
  • Fordel den færdige ostecreme på kiksebunden og glat den godt ud på toppen. Sæt kagen i køleskabet i cirka 4 timer.

Hindbærgelé

  • Udblød husblasen i koldt vand i cirka 10-15 minutter.
  • Bland vand, citronsaft og hindbær sammen i en gryde og op i 2-3 minutter.
  • Sigt massen - der skal være 1,5 dl saft.
  • Klem  husblasen fri for vand og rør den ud i den varme saft.
  • Lad den afkøle til stuetemperatur.
  • Hæld geléen forsigtigt over den kolde cheesecake. Hæld f.eks. mod bagsiden af en ske for ikke at lave et hul hvor saften rammer.
  • Sæt kagen på køl i cirka 2 timer.

Noter

Udskift evt. hindbærrene med f.eks. brombær i geléen.