Bland hvedemel og flormelis sammen i din food processor.
Tilsæt smørret i tern og kør food processoren indtil det hele er smuldret. Du kan også sagtens smuldre smørret i mel og flormelis med hånden i en skål.
Pisk ægget let sammen inden du tilsætter det til dejen. Start med ½ æg og se om det er nok til at samle dejen. Ellers kan du tilsætte lidt ekstra. Der skal kun æltes eller køres på food processoren indtil dejen lige nøjagtigt er samlet. Den må ikke æltes for meget. Så risikerer du at få en hård dej i stedet for en sprød dej når den er bagt.
Læg dejen i en frysepose eller husholdningsfilm og læg den i køleskabet i cirka 30 minutter. Imens laver du fyldet.
Fyld
Pisk sukker og æggehvide lyst og luftigt.
Del marcipanen i mindre stykker og ælt sukkerhviden ind i marcipanen. Det skal ikke blive alt for fedtet, så det kan være du ikke skal bruge det hele. Sæt det i køleskabet.
Samling af kagerne
Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den forholdsvis tyndt ud. Cirka 3 mm.
Udstik mørdejen i cirkler på cirka 8 cm i diameter og 20 stk. Eller brug en mindre udstikker på 5-6 cm hvis du vil lave mini napoleonshatte.Husk, hvis du har ændret i antal i opskriften skal det også ændres her.
Tag marcipanmassen ud af køleskabet.
Rul marcipanmassen ud i 2 pølser og skær hver pølse i 10 stk. Rul stykkerne til kugler.Husk, hvis du har ændret i antal i opskriften skal det også ændres her.
Læg nu hver kugle ovenpå en cirkel af mørdej.
Fold så mørdejen op omkring marcipankuglen så den hæfter ved 3 steder og giv den et lille tryk.
Bages i cirka 10-12 minutter ved 200 grader eller indtil de er gyldne.
Lad napoleonshattene køle af og dyp herefter bunden af kagen i smeltet mørk chokolade. (helst tempereret)