Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
Udskriv

Opskrift på knuste kartofler med hvidløg, roasmarin og parmesan

Super lækkert tilbehør, der er lidt anderledes end almindelige kartofler.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Kartofler
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Louise Dam

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rengør kartoflerne og lad dem beholde skrællen på.
  • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  • Smelt smørret (evt. i mikroovnen) og pres hvidløg ud i det smeltede smør. Bland også tørret rosmarin i smørret.
  • Læg de kogte kartofler på en bageplade med bagepapir og knus dem ved at mase dem med bunden af et glas eller lignende.
  • Fordel det smeltede smør med hvidløg og rosmarin over de knuste kartofler og drys med salt (gerne flagesalt)
  • Sæt kartoflerne i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
  • Tag kartoflerne ud og drys med masser af revet parmesan.
  • Sæt kartoflerne tilbage i ovnen i cirka 5 minutter eller indtil de er fine gyldne og sprøde. Du kan evt. bruge grillfunktionen på ovnen.

Noter

Perfekt hvis du har en rest kogte kartofler.
Inspiration til opskriften kommer hovedsageligt fra Anna-Mad.dk.