Salat med røget laks dild og syltede rødløg
Udskriv

Opskrift på salat med røget laks, dild og syltede rødløg

Super lækker frokostsalat med røget laks.
Ret Frokost
Køkken Dansk
Keyword Salat
Forb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Louise Dam

Ingredienser

Ristede og saltede græskarkerner

  • 4 håndfulde græskarkerner
  • salt et godt drys

Dressing

Derudover

Sådan gør du

  • Skyl og slyng salaten.
  • Fjern de yderste blade fra spidskålen og snit den fint.
  • Skyl æblerne og sker dem i tern.
  • Skyl agurken og skær i tynde skiver på langs af agurken og del derefter i 3 stykker.
  • Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve.
  • Skyl sukkerærterne og skær dem i halve og evt. også på langs.
  • Skræl avokadoerne, fjern stenen og skær dem i tern.
  • Hak dilden.
  • Fordel græskarkerner og godt med salt på en varm pande, og rist dem til de er gyldne og popper op. Lad dem køle af på en tallerken.
  • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag den til om den er som du synes.
  • Placer nu alle grøntsagerne og dilden i en stor skål og fordel noget af dressingen over salaten. Bland det hele godt sammen.
  • Anret salaten på 4 tallerkener og fold stykker af røget laks sammen, som anrettes på salaten.
  • Tilføj lidt syltede rødløg på toppen og slut af med de ristede græskkarkerner.
  • Servér gerne resten af dressingen, syltede rødløg og græskkarkerner ved siden af. Så kan man vælge om man ønsker mere.

Noter

Servér evt. med et stykke brød som tilbehør.
Græskarkernerne, dressingen og de syltede rødløg kan sagtens laves klar dagen før, så det kun er selv salaten du skal lave på dagen.