Små mazarinkager med rabarber vaniljecreme og marengs
Udskriv

Opskrift på små mazarinkager med rabarber, vaniljecreme og marengs

Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Kage
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 1 time
Hviletid 1 time
Samlet tid 3 timer
Antal 6 stk
Forfatter Louise Dam

Ingredienser

Mazarinkager

Rabarberkompot

Vaniljecreme

Marengs

Sådan gør du

Mazarinkager

  • Pisk smør og sukker godt sammen til det er lidt luftigt i konsistensen.
  • Riv marcipanen og pisk den sammen med smør og sukker.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk indtil det samlet.
  • Vend melet i dejen.
  • Fordel dejen i en silikonemuffinsform. Dejen hæver op selvom der ikke er bagepulver i, så fyld dem kun cirka 2/3 op.
  • Bag mazarinkagerne i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter.
  • Lad kagerne køle helt ned før du tager dem ud af formen. De kan evt. stilles i køleskabet.

Rabarberkompot

  • Imens mazarintærterne er i ovnen gør du rabarberkompotten klar.
  • Rengør rabarberne og skær bladene fra. 'Fødderne' på rabarberne må meget gerne blive på - du renser dem blot for brune kanter.
  • Skær rabarberne i stykker på cirka 3 cm og læg dem i et ovnfast fad.
  • Drys sukkeret over rabarberne og bland det sammen.
  • Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter - eller indtil rabarberne er blevet møre.
  • Tag fadet ud af ovnen, og mos rabarberstykkerne lidt og lad rabarberne køle af.

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem sammen med lidt af sukkeret for at fordele kornene. Se min guide lige her.
  • Bland sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen i en lille skål.
  • Hæld lidt af sødmælken i skålen og rør rundt til majsstivelsen er opløst. Bland også æggeblommerne i skålen.
  • Resten af mælken hældes i en lille gryde sammen med den tomme vaniljestang. Varm mælken op til lige under kogepunktet.
  • Hæld massen i skålen ned i mælken under omrøring.
  • Bliv ved med at røre rundt til det tykner og bliver til en creme. Lad den koge igennem i cirka 1 minut.
  • Hæld cremen over i en ren skål og dæk med husholdningsfilm, som du trykker helt ned til cremen for at undgå kondens. Sæt cremen på køl.

Marengs

  • Pisk æggehvider og sukker stive og tilsæt flormelis lidt ad gangen undervejs.
  • Farv evt. marengsen med lidt rød pastafarve.
  • Fordel marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Samling af kagerne

  • Tag mazarinkager ud af formen.
  • Lav et hul i midten af kagerne f.eks med en tyl.
  • Hæld vaniljecremen i en frysepose og klip hul i bunden.
  • Fordel vaniljecremen i hullerne i kagerne og lidt ekstra på toppen som du smører ud på kagen.
  • Læg rabarberkompot på kagerne.
  • Sprøjt nu marengs på toppen af kagerne som pynt. Du kan sprøjte lige i det mønster du bedst kan lide.