Grillet ørred med nye kartofler urtecreme og grillede asparges
Udskriv

Opskrift på grillet ørred med nye kartofler, urtecreme og grillede asparges

Mør og lækker fisk på grillen.
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Fisk, Grillmad, Sommermad
Antal 4 personer
Forfatter Louise Dam

Ingredienser

Grillet ørred

  • 1 ørred hel med hoved og hale
  • 1 bundt dild cirka
  • 1 bundt persille cirka
  • 1/2 citron økologisk

Urtecreme

  • 2 dl græsk yoghurt 0,1 %
  • 1/2 dl mayonnaise
  • 1/2-1 spsk sennep
  • 1 håndfuld krydderurter dild, persille og purløg f.eks.
  • salt/peber

Tilbehør

  • 250 g grønne asparges
  • 1 kg nye kartofler

Sådan gør du

Grillet ørred

  • Tjek at fisken er renset ordenligt i bugen.
  • Krydr med salt indeni fisken.
  • Skær citronen i skiver.
  • Fyld fisken med citron i skiver og krydderurter (skal ikke hakkes)
  • Læg fisken på et stykke stanniol og luk det omkring fisken. Øverst skal du lade stanniolen være åben så der kan komme lidt røgsmag ind.
  • Læg fisken på grillen ved inddirekte varme i cirka 10-15 minutter. Hold godt øje med den. Når skindet slipper kødet er fisken klar. Dette kan du tjekke ved at skrabe med en kniv over fisken.

Urtecreme

  • Bland græsk yoghurt, mayonnaise og sennep sammen i en skål.
  • Hak krydderurterne og bland i dressingen.
  • Smag til med salt og peber.

Tilbehør

  • Rengør kartoflerne og kog dem møre i cirka 15 minutter i saltet vand.
  • Vask de grønne asparges og knæk det nedeste af dem af. Læg dem i en alubakke eller lignende. Hæld lidt olie over dem og grill dem i få minutter til de er let møre.