smagsneutral olief.eks. solsikkeolie eller rapsolie
Sådan gør du
Rør gær og honning ud i vandet.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen på en røremaskine med dejkrogen ved høj hastighed. Ælt dejen i cirka 15 minutter eller indtil dejen er glat og meget smidig. Den skal kunne strækkes langt og være lidt sej i det. Der er forskel på røremaskiner, og det kan være den skal æltes længere eller kortere tid på din.
Smør en stor skål eller gerne en stor condibøtte med olie og hæld dejen over i denne. Dejen hæver rigtig meget og cirka 3 gange størrelse.
Sæt låg eller lignede på bøtten/skålen og sæt den i køleskabet til næste morgen, eller minimum 8 timer.
Opvarm din ovn til 250 grader varmluft og hvis du bruger bagestål (reklamelink) sættes det i ovnen med det samme. Lad det gerne varme op i ½ times tid eller længere. Hvis du ikke har et bagestål kan du lade din bageplade varme op inde i ovnen.
Hæld lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet uden at røre for meget ved den, da det ødelægger luftboblerne. Drys også lidt mel ovenpå dejen.
Brug en dejskærer til at hakke dejen ud i boller. Der skal blive cirka 15 stk.
Fordel bollerne på 2 stykker bagepapir og sæt bagepapir med boller ind i ovnen på dit bagestål eller bageplade. 1 portion af gangen. Bage bollerne i cirka 14 minutter.
Afkøl bollerne på en rist.
Noter
Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.Jeg vil tro man også kan røre dejen med en håndmixer med dejkroge på.Bollerne holder sig friske og gode i flere dage.