Hæld sukker og sukker med vaniljekorn i gryden til rabarberne sammen med 1 spsk vand.
Lad det småsimre indtil rabarberne er blevet helt møre. Det tager cirka 15-20 minutter.
Lad rabarberkompotten køle helt af. Den kan med fordel stå i køleskabet til dagen efter.
Pisk fløden til flødeskum - Den skal piskes så der lige begynder at blive dannet toppe. Men pas på ikke at overpiske den.
Knus makronerne, men så der stadig er større stykke iblandt.
Saml så desserten ved at fordele rabarberkompotten i 4 små serveringsglas eller i en stor skål.
Ovenpå fordeles de knuste makroner og til sidst flødeskummet. Pynt med lidt knuste makroner på toppen.
Noter
Hvis man får gæster, hvor rabarberkagen skal serveres som dessert eller til eftermiddagskaffen, vil jeg anbefale at man laver rabarberkompotten dagen før og stiller på køl til dagen efter. Om morgenen/formiddagen laver du så resten af rabarberkagen færdig og stiller på køl til den skal bruges. På den måde når makronerne at bløde lidt op, men beholder stadig lidt crunch.Hvis du ikke kan lide makronerne bliver lidt bløde i det, så skal du vente med at samle kagen til lige inden den skal serveres, da de ellers vil trække væde fra rabarberkompotten.