Hæld 5-kornsblandingen i en gryde med 4 dl vand og sæt det i kog. Når det koger skal det have cirka 3 minutter.
Hæld den kogte 5-kornsblanding i en skål og lad det køle af.Det er vigtigt det ikke er for varmt når det blandes med de andre ingredienser, da gæren så ikke kan hæve dejen.
Bland kærnemælk, gær, honning og salt sammen i en skål. Rør herefter hvedemel, de afkølede kerner og revet gulerødder i dejen.
Lad dejen hæve i skålen i cirka 30 minutter.
Form dejen til boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og lad dem efterhæve cirka 30 minutter.
Bag bollerne ved 220 grader alm. ovn i 12-15 minutter.
Noter
Opskriften er fundet hos Piskeriset.dk og er fra bogen ‘Varm på brød og lun på boller’ af Rikke Holm.