1vaniljestangUdskift evt. 2 spsk sukker med 2 spsk vaniljesukker
1spskcitronsaft
Sådan gør du
Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud. Se min guide til det her. Gem de tomme vaniljestænger og læg dem i skålen med koldskål imens den er i køleskabet.
Bland vaniljekornene med lidt sukker.
I en stor skål piskes med en håndmixer æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til det bliver lyst og luftigt.
Imens du fortsat pisker hældes tykmælken i ad 3-4 omgange så det bliver blandet godt sammen med æggemassen. Bland til sidst kærnemælken i og smag til med citronsaften.
Servér i skåle med friske jordbær og kammerjunkere.
Noter
Hvis der er koldskål tilbage stilles det i køleskabet med de tomme vaniljestænger i skålen. Så giver de lidt ekstra smag til koldskålen.Æg i din koldskål er med til en give den en mere cremet konsistens og smag. Hvis du en dag ikke lige har nogle æg, så kan de godt udelades.