Bland mel, flormelis, salt og smør i små stykker sammen indtil konsistensen er helt smuldret. Du kan med fordel bruge en foodprocessor til at få det smuldret.
Tilsæt så ægget og arbejd det ind i dejen med fingrene eller brug igen foodprocessoren til at samle dejen. Dejen skal kun lige kunne samles, så skal den ikke æltes længere. Ellers får man ikke en sprød bund.
Læg dejen i en pose eller i husholdningsfilm og kom den på køl i 30 minutter. Imens kan du lave romkuglemassen.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud med en kagerulle imellem to stykker bagepapir. Udrul dejen til en tykkelse på cirka 4-5 mm. Skær dejen til så du har et kvadrat på cirka 18x18 cm.
Læg dejen med bagepapir på en bageplade og bag i ovnen ved 175 grader i cirka 15 minutter. Bag indtil kanterne bliver gyldne.
Tag bunden ud af ovnen og lad den køle helt af på en rist.
Romkuglemassen
Start med at fordele dine kagerester i en food processor (reklamelink) eller lignende maskine. Kør til de er helt smuldrede.
Tilsæt så hindbærmarmelade, romessens og kakaopulver. Kør igen på food processoren indtil du har en fast sammenhængende masse. Smag til og tilsæt eventuelt mere hindbærmarmelade, romessens og/eller kakaopulver. Mængden kommer lidt an på hvilken kage du har brugt. Hvis du ikke har brugt chokoladekage skal du f.eks. nok bruge lidt mere kakaopulver.
Samling af studenterbrød
Når mørdejsbunden er kølet af og du har lavet romkuglemassen, så er det tid til at samle det hele til lækre studenterbrød.
Smør mørdejsbunden med et tyndt lag hindbærmarmelade.
Læg romkuglemassen imellem to stykker bagepapir og udrul den så den bliver samme størrelse som din mørdej.
Læg et skærebræt under den udrullede romkuglemasse med bagepapir imellem. Læg så mørdejsbunden ovenpå romkuglemassen og et skærebræt ovenpå. Vend det på hovedet ved at holde på skærebrædderne sådan så mørdejsbunden kommer til at være nederst. Fjern bagepapiret fra romkuglemassen.
Fordel glasuren ovenpå kagen og drys derefter med krymmel inden glasuren stivner.
Sæt kagen i køleskabet i cirka 1 time indtil den er helt kold.
Skær derefter dit kæmpe studenterbrød ud i mindre. Jeg lavede 8 stk. ud af denne portion, men hvis man vil have dem mindre kan man også lave f.eks. 12 stk.Tip: For at få dine studenterbrød rigtig fine anbefaler jeg at bruge en stor skarp kniv, som du gør ren efter hvert snit du laver. Derudover kan du skære kanterne til først og måle med et målebånd eller lineal hvor du skal skære for at de bliver ens i størrelsen.
Noter
Det kan også være rigtig fint med lyserød glasur på toppen. Her skal du blot blande lidt rød pastafarve eller rød frugtfarve i din glasur.