Vej marcipanen af i cirka 15 g pr. stk og tril til kugler. Du kan også sagtens lave dem lidt mindre på cirka 10 g. (husk de bliver en del større når der kommer chokolade og sukkerlag udenpå)
Sæt en pind/grillspyd i hver marcipankugle. Så er det nemmere at overtrække dem med chokolade.
Temperer chokoladen og hæld den i et glas så er det nemmere at dyppe kuglerne ned i.Det bliver altså helt sikkert bedst hvis chokoladen bliver tempereret og ikke bare smeltet.
Overtræk alle marcipankuglerne med chokoladen ved at holde på spydet og dyppe kuglen helt ned i chokoladen. Sæt spyddene i et højt glas med sukker. Lad dem stå til de er helt tørre. (Hvis du ikke har sat et spyd i ligger du dem på et stykke bagepapir.)
Bland flormelis, æggehvide og citronsaft i en skål til du har en tyk glasur. Du kan evt. piske blandingen lidt for en tykkere glasur.
Hæld dit sukker i en blender, kaffekværn, foodprocessor eller minihakker og kør indtil det er helt pulveriseret og ligner flormelis.
Tag spydene ud af dine chokoladekugler.
Dyp en chokoladekugle i din æggehvideglasur. Lad den dryppe af.
Tril dernæst i det pulveriserede sukker så den bliver helt coatet med sukkeret.
Lad dine snebolde tørre ved stuetemperatur. Gerne i nogle timer. Hvis du laver dem om aftenen lader du dem bare stå til næste dag.
Noter
Du kan godt erstatte det pulveriserede sukker med flormelis. Men da der er kartoffelstivelse i det flormelis man køber kan det godt give et lidt andet resultat.Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift på dragerede mandler til det sprøde sukkerlag.