Start med at lave en portion vaniljecreme efter denne opskrift. Stil på køl til du skal samle fastelavnsbollerne.
Hindbærskum
Opvarm hindbær og sukker i en lille gryde og lad det småsimre i cirka 10 minutter eller indtil bærrene er helt kogt ud. Hæld i en skål eller dyb tallerken og stil på køl.
Vandbakkelser
Opvarm en gryde med vand og smør.
Når smørret er smeltet tilsættes sukker og mel.
Rør rundt i gryden til dejen er samlet og slipper gryden og skeen.
Kom dejen over i en stor skål og lad den afkøle let i 3-4 minutter.
Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk med en elpisker imellem hvert æg du tilsætter.
Dejen vil først se ud som om den skiller og til sidst vil den samle sig og blive en våd og klistreret dej.
Hæld dejen i en sprøjtepose eller bruge 2 skeer til at sætte 12 små toppe fordelt på to bageplader med bagepapir. Der skal være god plads imellem da de bliver cirka dobbelt størrelse.
Sæt én plade med vandbakkelser i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. De skal være hævet op og gyldne når de er færdige.
Tag vandbakkelserne ud og sæt dem på en rist til afkøling.
Samling og pynt
Pisk fløden til flødeskum og vend lidt af skummen i skålen med de kogte hindbær. Bland det godt sammen og hæld derefter det hele over i flødeskummen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber, så luftigheden bibeholdes i skummen. Fordel hindbærskummet i en sprøjtepose med en tyl. Jeg bruger en stjernetylle 12mm.
Hæld vaniljecremen i en sprøjtepose uden tylle.
Halvér vandbakkelserne og fordel vaniljecremen i bunden. Du skal muligvis ikke bruge det hele.
Sprøjt så hindbærskummen ud i vanbakkelsen. Jeg sprøjter først rundt på hele bunden, så ligger jeg et helt hindbær på midten, og så sprøjter jeg igen men kun rundt i kanten.
Sæt så toppen af vandbakkelsen ovenpå.
Halvér resten af hindbærrene og læg dem ovenpå vandbakkelserne.
Drys med lidt flormelis på toppen ved brug af en lille si.
Spis vandbakkelserne hurtigt efter de er fyldt, da de ellers bliver bløde.
Noter
Hvis man gerne vil lave en endnu hurtigere version end denne her, så kan man evt. undlade vaniljecremen og nøjes med hindbærskummen. Og hindbærskummen kan nok også laves med en god hindbærmarmelade i en snæver vending.