Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Tarteletter med høns i asparges
Mormormad når det er bedst. Super lækre tarteletskaller fyldt med høns i asparges. Så godt!
Ret
Aftensmad
Køkken
Dansk
Keyword
Høns i asparges, tarteletter
Fryseegnet
Ja
Forb. tid
10
minutter
Tilb. tid
15
minutter
Samlet tid
25
minutter
Antal
15
stk.
Kalorier
144
kcal
Forfatter
Louise Dam
Ingredienser
60
g
smør
6
spsk
hvedemel
2,5
dl
hønsefond
gerne fra din hønsekødssuppe
2
dl
væde fra aspargeserne
3
dl
sødmælk
600
g
kyllingekød/hønsekød - svarer cirka til en kylling på cirka 1,3 kg, i små stykker
2
dåser/glas asparges - cirka 500 g i drænet vægt
skåret i små stykker
Serveres i
Tarteletskaller
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt melet og pisk sammen til en smørbolle. Lad melet 'afbage' i et par minutter imens du rører lidt rundt.
Hæld nu lidt af hønsebouillonen ned til smørbollen og rør rundt - dette gør du af mange omgange for at undgå der kommer klumper i sovsen.
Tilsæt så væden fra aspargeserne på samme måde med lidt af gangen imens du pisker i sovsen.
Så tilsættes mælken igen lidt ad gangen under omrøringen.
Lad sovsen koge op og småsimre i 1-2 minutter - den skal være tyk i konsistensen.
Tilsæt kyllingekødet og aspargeserne.
Rør det hele godt rundt og smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt mere hønsefond eller væde fra dine aspargeserne.
Varm tarteletskallerne i ovnen efter anvisningen på pakken og fyld de lune skaller med tarteletfyldet.
Noter
Du kan sagtens fryse tarteletfyldet.
Nutrition
Servering:
1
stk.
|
Kalorier:
144
kcal
|
Kulhydrater:
4
g
|
Protein:
9
g
|
Fedt:
10
g