Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Stuvet hvidkål
En lækker stuvet hvidkål.
Ret
Tilbehør
Køkken
Dansk
Keyword
Stuvet hvidkål
Forb. tid
20
minutter
Tilb. tid
5
minutter
Samlet tid
25
minutter
Antal
4
personer
Kalorier
195
kcal
Forfatter
Louise Dam
Ingredienser
½
stk.
hvidkålshoved cirka 600-700 g
snittet
50
g
smør
4
spsk
hvedemel
5
dl
mælk
½
tsk
muskatnød
Salt/peber
Sådan gør du
Sæt en gryde med letsaltet vand til at koge.
Snit hvidkålen - ikke for groft, men heller ikke for fint. Se billedet herunder for at se størrelsen på mit.
Hæld hvidkålen i vandet der koger og lad det koge i8-10 min indtil det er mørt.
Hæld vandet fra hvidkålen, men gem en smule af kogevandet - det kan du få brug for i din stuvning.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk til du får en slags melbolle.
Tilsæt mælken lidt efter lidt - det er vigtigt at tilsætte det forsigtigt og piske undervejs. Det gør at du indgår klumper i den opbagte sauce.
Når alt mælken er tilsat lader du saucen koge op imens du pisker i den.
Tilsæt den kogte hvidkål og tilsæt salt, peber og muskatnød - smag til undervejs.
Hvis du synes din stuvede hvidkål er lidt for tyk i konsistensen kan du justere den lidt ved at tilsætte lidt af kogevandet.
Nutrition
Servering:
1
person
|
Kalorier:
195
kcal
|
Kulhydrater:
12
g
|
Protein:
5
g
|
Fedt:
14
g