½literrapsolie til stegning, eller anden smagsneutral olie
Serveres med
sød chilisauce
Sådan gør du
Klargør alle grøntsagerne: Skær spidskålen i fine strimler, riv gulerødderne groft, hak løg og hvidløg fint og hak chilien fint.
Hæld kogende vand over risnudlerne i en skål og lad dem stå til de er blevet bløde - cirka 3-5 minutter.
Opvarm lidt olie i en wok eller en gryde og svits løg, hvidløg og chili.
Tilsæt det hakkede kyllingekød og brun det godt af.
Tilsæt spidskål og gulerødder og rør godt rundt.
Tilsæt risnudlerne.
Tilsæt fiskesauce, soya, østerssauce og palmesukker/alm. sukker.
Lad det småsimre i 5-10 minutter.
Pisk et æg sammen som du kan lukke enderne af forårsrullen med.
Læg den optøede forårsrulledej som vist på billede med en spids mod dig selv. Læg fyldet cirka ⅓ del inde og rul så mens du holder fast på fyldet. Sørg for at stramme lidt til. Cirka ⅔ dele inde tager du siderne ind og smører med lidt æg på enden inden du ruller færdigt. (se billederne). Fortsæt til alt fyldet er opbrugt.
Opvarm olien til 180 grader i en gryde, frituregryde el. lign. (jeg brugte min Kenwood Cooking Chef)
Smid en 3-4 forårsruller i den varme olie (som skal blive på 180 grader) og steg dem indtil de er fine og gyldne - cirka 5-8 minutter.
Tag forårsrullerne op af olien med en hulske så noget af olien kan dryppe af.
Servér de lune forårsruller med en sød chilisauce.
Noter
Frysning af forårsrullerFrys dem INDEN du steger dem. Lig dem på et skærebræt eller lignende med luft imellem når de kommer i fryseren. Når de er frosset kan de flyttes til en plastikpose. Så vil de ikke hænge sammen og gå i stykker. Du skal ikke lade dem tø op inden du tilbereder dem. Holbarheden er et par måneder på frost.