Put digestive kiksene i en frysepose og knus dem godt.
Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og pres dem lidt sammen i bunden.
Bland flødeost, flormelis, kornene fra 1 vaniljestang og citronsaft sammen i en skål.
Pisk fløden til flødeskum.
Vend forsigtigt flødeskummen sammen med osteblandingen.
Fordel ostecremen i de 4 glas - brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
Stil glassene på køl imens du laver toppingen.
Brombær, vand og sukker sættes over kog i en gryde - lad det koge indtil der ikke er store stykker af bær længere. Burg evt. en ske til at 'mase' bærrene lidt undervejs. Når det er afkølet kan du tilsætte lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
Afkøl brombærtoppingen helt. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
Fordel brombærtoppingen øverst i de 4 glas.
Pynt med hvide chokoladespåner - kan laves ved at trække en kniv langs bagsiden af chokoladen. Men jeg benytter mit Microplane rivejern til det. (reklame link)
Stil på køl indtil de skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.
Noter
Tip!: Skal det gå ekstra stærkt kan du bruge færdig syltetøj som topping - bland evt. lidt citronsaft i så det ikke bliver alt for sødt.