Gå tilbage
Udskriv
Billede på opskriften
Næringsindhold
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Biksemad
En god omgang biksemad.
Ret
Aftensmad
Køkken
Dansk
Søgeord
Biksemad
Samlet tid
30
minutter
minutter
Antal
4
personer
Kalorier
577
kcal
Forfatter
Louise Dam
Ingredienser
800
g
kartoffel
brug gerne en rest kogte kartofler
500
g
kødrester
f.eks. culotte eller lignende.
2
æbler
kan undlades
3
løg
evt. rødløg
Olie
Salt
Tilbehør
Syltede rødbeder
Spejlæg
1-2 pr. person
Hakket persille
Sådan gør du
Hvis du bruger rå kartofler starter du med at koge dem. Ellers går du videre til punkt 2.
Skær de kogte kartofler, kødet, æbler og løg i tern.
Opvarm en stor pande eller wok med olie.
Start med at svitse løgene på panden.
Tilsæt dernæst de kogte kartofler og kødet. Krydr med salt og evt. peber.
Rod lidt rundt i det hele indimellem - det må godt tage lidt farve rundt omkring og kartoflerne skal begynde at blive lidt 'cremede' i konsistensen.
Når du synes biksemaden er tæt på at være færdig tilsætter du æblerne i tern.
Lad det stå i et par minutter til æblerne lige er blevet lidt bløde. Imens laver du spejlæggene.
Varm lidt olie op på en pande og slå æggene ud på panden. Lad spejlæggene stege ved lav-middel varme til hviden er blevet fast.
Server biksemaden sammen med spejlæg og syltede rødbeder, og drys gerne på toppen med hakket frisk persille.
Næringsindhold
Servering:
1
person
|
Kalorier:
577
kcal
|
Kulhydrater:
55
g
|
Protein:
28
g
|
Fedt:
28
g