Kog risene efter anvisningen på pakken. (kan evt. gøres dagen før)
Imens risen koger gør du resten klar til risfrikadellerne.
Fjern skallen fra løget og riv det fint.
Skræl guleroden og riv den fint.
Bland revet løg, revet gulerod, æg, rasp, havregryn,salt/peber sammen med de kogte ris (de må gerne køle lidt af først). Brug gerne en elpisker til det er samlet fars.
Form frikadeller af farsen og steg dem på en pande i smør eller olie.
Vend dem en del undervejs og fortsæt til de er fine gyldne og ser færdige ud.
Lun blomkålssalat med æble
Del blomkålen i mindre buketter - eller skær det i mindre stykker.
Opvarm lidt olie på en pande og rist blomkålen til den har taget lidt farve over det hele.
Hak mandlerne og rist dem på en tør pande.
Bland honning, olivenolie og hvidvinseddike sammen til en dressing.
Skær æblet i tern.
Bland blomkål, æble og mandler sammen med dressingen. Server den lune blomkålssalat til risfrikadellerne.