Skær auberginerne i skiver på cirka ½ cm i tykkelse. Læg dem på et stykke bagepapir eller lignende og drys med salt. Lad dem stå i 15-30 minutter. Salten trækker noget af væden ud af auberginerne.
Gå igang med kødsaucen. Hak løgene fint, hak/pres hvidløg og svits begge dele i lidt olie i en gryde.
Brun det hakkede oksekød i gryden.
Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuréen.
Tilsæt alle krydderierne og lad kødsaucen stå og simre.
Tør aubergineskiverne med lidt køkkenrulle. Steg dem på en varm pande i olie. Steg dem på begge sider - de skal bare begynde at tage lidt farve.
Imens aubergineskiver steges går du igang med at lave saucen.
Når du har lavet bechamélsaucen tilsætter du 50 g parmesan og lader det smelte.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Så skal moussakkaen samles. Hæld lidt olie i bunden af et ovnfast fad. Læg halvdelen af aubergineskiverne i bunden af fadet.
Fordel så halvdelen af kødsaucen ovenpå aubergineskiverne.
12.Læg så det sidste lag af aubergineskiverne og igen et lag kødsauce.
Fordel kartoffelskiverne ovenpå kødsaucen og hæld til sidst mornaysaucen over retten.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter. Efter 25 minutter fordeler du den revet ost over retten.
Giv så retten 15 minutter igen. Eller indtil kartoflerne er blevet møre.
Tag fadet ud af ovnen og lad den stå og hvile sig i 10-15 minutter.