I en gryde varmer du mælk, fløde og chokolade op indtil chokoladen er smeltet.
I en skål piskes sukker og æggeblommer lyst og luftigt.
Hæld langsomt den varme chokoladeblanding i skålen med æggesnapsen. Pisk undervejs.
Hæld det hele tilbage i gryden og varm blandingen op til den begynder at tykne.
Køl ismassen lidt ned inden du kører den på din ismaskine. Stop inden isen er helt frossen. Den skal lige kunne hældes i formene :-). Hvis du ikke har en ismaskine kan du hælde ismassen i en bøtte og sætte den i fryseren et par timer. Rør i den undervejs. Når massen er begyndt at fryse men stadig ikke er helt fast kan du fordele den i formene.
I de silikoneforme jeg har sætter man pinden i inden man hælder ismassen i formene.
Sæt isene i fryseren indtil de er helt frosne. Det tager et par timer.
Overtræk
Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad.
Bland kokosolien i chokoladen.
Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, hvor ispindene kan komme ned i. Lad den køle en smule. Den må ikke være for varm når du dypper isen i det.
Tag isene ud af fryseren én ad gangen så de ikke smelter.
Dyp dem i den smeltede chokolade. Chokoladen størkner hurtigt så du kan eventuelt pakke dem ind i en lille cellofanpose, eller i husholdningsfilm.