100ghvedemelskift gerne 50 g ud med boghvedemel - jeg kunne bare ikke finde det i butikkerne
1æg - delt i hvide i blomme
Smør eller olie til at stege i
Topping
Creme fraiche 18 %
Finthakket rødløg
Rogneller Caviart
Dildkviste
Røget laks
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde eller i mikrovnen.
Hæld den i en skål og bland creme fraichen i.
Rør gæren ud i den lunkne mælk/creme fraiche.
Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
Tilsæt æggeblommen og melet (sigt det gerne i dejen), og rør til dejen er helt glat.
Læg et viskestykke eller et låg på skålen og lad dejen stå i 45 minutter.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
Opvarm en pande med lidt smør eller olie på.
Med en spiseske lægges små klatter af dej på panden. Der skal bruges cirka 1 spsk dej til hver blinis.
Lad de små blinis pandekager bage i 1-2 minutter på hver side.
Lad dem køle let af før du topper dem med lidt creme fraiche, finthakket rødløg og røget laks eller rogn. Pynt til sidst med en lille kvist frisk dild.