Hæld mælken i skålen til din røremaskine, tilsæt gær og sukker og rør til gæren er opløst.
Tilsæt ægget og rør rundt.
Tilsæt kardemomme, hvedemel og salt og rør dejen et par minutter på røremaskinen til den er sammenhængende.
Tilsæt det bløde smør i mindre tern til dejen og ælt dejen på røremaskinen til den er helt glat, blank og elastisk.
Kom husholdningsfilm over skålen eller gør som jeg og brug et smart silikonelåg. (reklamelink)
Sæt dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 til 1,5 time, eller til dejen er cirka dobbelt størrelse.
Del dejen i 12 lige store dele, og form til boller. Vej gerne bollerne af så de vejer 75-80 g stykket.
Sæt bollerne i en bageform med bagepapir. De skal stå tæt ved siden af hinanden (cirka 1-1,5 cm afstand). De vil bage sammen og blive til hvedeknopper.
Kom husholdningsfilm (eller et firkantet silikonelåg der passer) over formen og lad dem hæve i 1 time. (hvis du vil koldhæve dem lader du dem blot hæve 15-30 minutter og stiller dem så i køleskabet)
Hvis du foretrækker det kan du pensle hvederne med sammenpisket æg.
Bag de varme hveder ved 200 grader i cirka 10-12 minutter eller indtil de er gyldne.
Skær hvederne over på midten og rist dem på begge sider, enten i ovnen eller på brødristeren inden de spises lune med smør.