Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og æblerne skæres i mindre stykker.
I en gryde hældes vand, æblestykker, sukker og kornene fra vaniljestangen og de tomme vaniljestænger (se min guide til at skrabe kornene ud her). Sæt gryden på et varmt blus og lad det småkoge indtil æblerne er helt møre. Du skal muligvis bruge mere sukker, hvis dine æbler er sure. Smag grøden til.
Sæt æblegrøden i køleskabet og lad den køle helt af.
Hæld hasselnødderne i et ildfast fad og stil dem i en 200 grader varm ovn i cirka 10 minutter.
Hæld nødderne i et helt rent viskestykke og gnub dem godt rundt til det meste af skallerne er røget af og der kun er de fine lyse hasselnødder tilbage.
Hæld sukkeret på en pande og smelt det langsomt. Du skal ikke røre rundt i det undervejs. Lad sukkeret smelte helt og blive let gyldent. Hæld de afskallede hasselnødder på panden og vend dem rundt i sukkeret i 1-2 minutter. Hæld krokanten ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
Når hasselnødde krokanten er blevet kold hakkes den i en minihakker eller en foodprocessor.
Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose, eventuelt med en tyl.
Hæld også æblegrøden i en sprøjtepose.
Nu skal æblekagen samles. Brug to store glas eller 4 mindre glas. Start med lidt æblegrød, så krokanten og til sidst flødeskum. Dette gentager du til du har de lag du vil have. Jeg lavede to af hvert lag og sluttede med lidt af hasselnødde krokanten på toppen. Server med det samme eller stil på køl til de skal serveres.