1kgaspargeskartoflereller andre små faste kartofler
1dlsukker
25gsmør
lidt andefedtkan undlades
Sådan gør du
Enten dagen før eller flere timer i forvejen
Rengør kartoflerne og kog dem med skrællen på i letsaltet vand i cirka 15 minutter. De må ikke blive for bløde.
Hæld vandet fra kartoflerne og hæld koldt vand i gryden så de køler lidt af. Pil skrællen af kartoflerne med en lille urtekniv.
Dup kartoflerne tørre med lidt køkkenrulle. Læg kartoflerne i en skål med låg og sæt dem i køleskabet indtil de er helt kolde.
Senere på dagen eller dagen efter
Tag kartoflerne ud af køleskabet.
Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold pande.
Tænd for panden på middel - middelhøj varme. Lad sukkeret smelte helt uden at du rører i det - hvis du gør det alligevel kommer der klumper.OBS! Det tager lang tid, og det er svært at modstå fristelsen med at røre undervejs?
Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret.
Skru panden op på høj varme og hæld kartoflerne på panden.
Brun kartoflerne ved medium til høj varme i cirka 10-15 minutter. Vend forsigtigt rundt i dem ind i mellem.
Hvis du har lidt andefedt stående så tilsæt en lille smule til kartoflerne.
Når sukkeret er fordelt jævnt på kartoflerne og de har et glat udseende er de færdige og skal serveres rimelig hurtigt.