Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Brunkager (ala Blomsterberg)
Super lækre brunkager med pistaciekerner og hele mandler
Ret
Bagværk
Køkken
Dansk
Keyword
Brunkager (Blomsterbergs)
Fryseegnet
Ja
Holdbarhed
1 måned
Tid
+45 min
Forb. tid
30
minutter
Tilb. tid
10
minutter
Hviletid
8
timer
Samlet tid
8
timer
40
minutter
Antal
100
stk.
Kalorier
59
kcal
Forfatter
Louise Dam
Ingredienser
250
g
smør
250
g
farin
125
g
lys sirup
(1 dl)
3
tsk
stødt kanel
2
tsk
stødt ingefær
1
tsk
stødt nellike
1
tsk
stødt allehånde
500
g
hvedemel
150
g
hele mandler
25
g
usaltede pistaciekerner
2
tsk
potaske
1
spsk
koldt vand
Sådan gør du
I en gryde blander du smør, sirup og farin. Lad det hele smelte sammen indtil det er cirka 70 grader varmt.
Tag gryden af varmen.
Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde, hvedemel, mandler og pistaciekerner sammen i en skål (gerne til røremaskinen).
Hæld blandingen med smør, sirup og farin i skålen.
Rør potaske og vand sammen i en lille skål og hæld det ligeledes i skålen.
Ælt dejen sammen indtil den er ensartet. Brug gerne en røremaskine.
Fordel dejen i en bageform på cirka 18x18 cm, som er beklædt med bagepapir.
Pres dejen godt ud i formen, og dæk toppen med bagepapir.
Lad dejen stå ved stuetemperatur til næste dag.
Kom dejen ud på et skærebræt og skær den ud i 5-6 lange baner.
Hver bane skæres i så tynde skiver som muligt uden de går i stykker.
Bag brunkagerne på en bradepande med bagepapir ved 180 grader i cirka 9-12 minutter.
Afkøl kagerne på en bagerist og opbevar dem i en dåse eller et glas med tætsluttende låg.
Noter
I den oprindelige opskrift fra Mette Blomsterberg bruger hun også 60 g syltet appelsin i tern.
Nutrition
Servering:
1
stk
|
Kalorier:
59
kcal
|
Kulhydrater:
7
g
|
Protein:
1
g
|
Fedt:
3
g