Hvis du kun laver risengrød for at bruge den til risalamande, så følger du opskriften på min risengrød, men tilføjer kornene fra vaniljestængerne, og de tomme vaniljestænger til grøden, så de kan koge med og give smag. Derudover skal du undlade saltet.
Når du har en færdig risengrød sætter du den i køleskabet så den bliver helt kold. Lav den gerne dagen inden du skal lave risalamanden.
Smut mandlerne og hak dem groft. Rør dem i skålen med den kolde risengrød.
Hvis du ikke har kogt vaniljekornene med i grøden, så halverer du nu vaniljestængerne og skraber kornene ud. Bland kornene godt sammen med sukkeret så de ikke klumper for meget sammen. Tilsæt nu vanilje og sukker til grøden.
Pisk fløden til en let flødeskum i en anden skål. (pisk lidt mindre end i videoen)
Fordel flødeskummen lidt ad gangen i grøden, og rør rundt indtil den er helt fordelt.
Sæt risalamanden på køl indtil den skal spises (gerne mindst 2-3 timer). Servér den med lun kirsebærsauce.