Afpuds svinemørbraden ved at fjerne fedt og sener. Det er især vigtigt at få fjernet den store, brede, hvide sene der sidder øverst på mørbraden.
Krydder svinemørbraden med groft havsalt og brun den på en meget varm pande med lidt olie i maksimalt 1-2 minutter på hver side.
Læg mørbraden i et ovnfast fad og stil det i en 160 grader varm ovn i 10 minutter.
Efter 10 minutter tager du mørbraden ud og lader den stå i 10 minutter. Sæt endnu en gang fadet i ovnen i 10 minutter og så ud i 10 minutter. Dette gøres cirka 3-4 gange i alt, eller indtil mørbradens kernetemperatur er 55 grader. Når mørbraden når en kernetemperatur (måles med et stegetermometer) på 55 grader tages den ud af ovnen og så må den gerne lige stå 5 minutter inden du skærer den i skiver og serverer den.
Noter
Du kan f.eks. servere den lækre rosastegte svinemørbrad med en super lækker salat.