Tag en lille bradepande (ca. 20*15 cm) og beklæd den med bagepapir.
Bring fløde, smør og salt i kog i en lille gryde og hold det varmt
Imens koges sukker, glukosesirup og vand sammen i en anden gryde. Rør rundt indtil sukkeret er opløst. Når det opløst stopper du med at røre. Lad blandingen simre indtil den bliver karamelfarvet. Hold øje med at karamellen ikke brænder, og rør eventuelt lidt indimellem.
Tag gryden af varmen og hæld flødeblandingen forsigt i imens du rører hele tiden. Blandingen vil boble op. Når det er blevet blandet godt blander du vaniljen i. Sæt gryden på varmen igen og sæt et bolche termometer i og lad det koge indtil temperaturen når 120 grader.
Hæld straks karamelmassen i bradepanden og lad den hvile i mindst 2 timer eller indtil karamellen er blevet fast. Drys eventuelt med lidt ekstra havsalt og skær karamellen ud i små stykker med en skarp kniv. Pak eventuelt karamellerne ind i små stykker bagepapir eller mellemlægspapir.
Noter
Opbevar karamellerne ved stuetemperatur i op til 2 uger (men så lang tid holder de nok ikke).Opskriften er fundet her.