Gå tilbage
Udskriv
Billede på opskriften
Noter
Næringsindhold
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Tomatsuppe
En lækker og cremet tomatsuppe med masser af grøntsager og mascarpone
Ret
Suppe
Køkken
Dansk
Søgeord
Tomatsuppe
Fryseegnet
Ja
Holdbarhed
3 dage
Tid
31-45 min
Forb. tid
15
minutter
minutter
Tilb. tid
30
minutter
minutter
Samlet tid
45
minutter
minutter
Antal
4
personer
Kalorier
296
kcal
Forfatter
Louise Dam
Udstyr
(reklamelink)
Gryde
(reklamelink)
stavblender
Ingredienser
(reklamelink)
olivenolie
1
løg
2
porrer
2
fed
hvidløg
2
gulerødder
2
kartofler
1
kg
friske tomater
eller 3 dåser flåede tomater
1
frisk rød chili
140
g
tomatpuré
1
liter
(reklamelink)
grøntsagsbouillon
125
g
mascarpone
eller evt. creme fraiche 38 %
Salt og peber
Frisk basilikum og oregano
eller tørret
Serveres med
Lækkert brød eller lidt kogte suppehorn
Sådan gør du
Hak løg, porrer og hvidløg.
Riv gulerødderne og kartoflerne.
Hak chilien fint og skær tomaterne i tern.
Sauter løg, porrer og hvidløg ved lav varme i olivenolien, indtil grøntsagerne bliver bløde.
Kom gulerødder og kartofler i gryden.
Sauter videre i 5 minutter.
Kom herefter bouillonen i og tilsæt tomatpuré, tomaterne som er blevet skåret i stykker (eller flåede tomater) og den røde chili.
Lad suppen simre i 20 minutter.
Tilsæt mascarpone lidt ad gangen.
Tag suppen af varmen og blend med en stavblender, indtil den har fået en cremet konsistens.
Smag til med salt og peber, basilikum og oregano.
Noter
Opskriften er fra bogen Moderne Mamma.
Næringsindhold
Servering:
1
person
|
Kalorier:
296
kcal
|
Kulhydrater:
35
g
|
Protein:
7
g
|
Fedt:
15
g