Pisk sukker og æggehvide stive med en elpisker eller i en røremaskine med piskeris.
I en minihakker eller lignende hakker du hasselnødderne helt fint til nøddemel.
Vend nødderne i de stivpiskede æggehvider og sukker.
Smør et firkantet lag ud på en bageplade med bagepapir (cirka ½ cm tykkelse).
Bag bunden i cirka 10-12 minutter ved 175 grader.
Lad bunden afkøle let og stik så små bunde ud med en rund udstikker på cirka 4 cm.
Skum
Kog vand, sukker og glukosesirup op i en gryde og lad det småsimre indtil det når en temperatur på 117 grader.
Æggehviderne piskes let til de skummer med en elpisker eller i røremaskine med piskeris på.
Tilsæt cirka 1 tsk sukker og pisk videre til de bliver stive i konsistensen. Pas på ikke at overpiske æggehviderne, så kan de skille.
Når æggehviderne begynder at blive stive i konsistensen tilsættes sukkerlagen langsomt i en tynd stråle. Skummet piskes stift med en håndmikser eller i en røremaskine ved middel hastighed i cirka 10-15 minutter. Skummet skal afkøle let i skålen og afgive en form for hul lyd når det banker mod siden af skålen.
Sæt din valgte tylle (du kan både bruge en glat rund, eller en stjerneformet) i sprøjteposen, og fordel skummet i sprøjteposen.
Skummet sprøjtes på bundene. Hold din tylle tæt mod bunden og løft den stille og roligt opad. Husk øvelse gør mester :-)
Lad flødebollerne stå og tørre imens du smelter chokoladen og kakaosmørret.
Chokoladeovertræk
Hak chokoladen, hvis ikke du bruger chokoladeknapper. Bland med knapperne af kakaosmør i en plasticskål der kan gå i mikrobølgeovnen.
Varm chokoladen i 15-20 sekunder af gangen og rør godt rundt. Når chokoladen begynder at smelte giver du det kun 5-10 sekunder af gangen. Fortsæt indtil den når 32-33 grader.
Hæld chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan komme ned i.
Hold på bunden af flødebollen og dyp så toppen af flødebollen ned i glasset. Sørg for at dyppe den helt ned så alt skummet bliver dækket af chokolade. Lad den dryppe godt af inden du vender den om.
Pynt evt. med kokosmel eller frysetørret bær. Du kan også helt undlade at pynte dem.
Noter
Maj 2021: Jeg har rettet lidt til i opskriften. Nu er der kun nøddebunde i opskriften, og jeg har tilføjet kakaosmør i chokoladen. Det gør at det er meget nemmere at overtrække flødebollerne fordi chokoladen bliver tyndere. I den tidligere opskrift blev flødebollerne også bagt kort i ovnen inden de blev overtrukket med chokolade. Det gør jeg heller ikke længere. Det er fint nok blot at lade dem stå og tørre.