Skræl gulerødderne. Del dem i fire stykker på langs og skær dem i stykker på 10 centimeter.
Skyl peberfrugterne og skær dem over fra top til bund. Fjern stilken og frøene i peberfrugterne. Skær dem i stykker. Fordel peberfrugter og gulerødder på en bradepande og pensl med olie og drys med salt og peber. Sæt bradepanden i ovnen i cirka 12 minutter.
Vend bønnerne i bradepanden når peberfrugter og gulerødder er stegt færdige.
Åbn tundåserne og hæld vandet fra. Hæld tunen i en skål. Slå æggene ud i skålen. Skræl løget og riv det på den grove side af et rivejern, hak det eller blend det. Kom havregryn, mel, salt og peber i skålen. Pil skrællen af hvidløgsfeddene og hak dem fint, eller pres dem i en hvidløgspresser. Rør det godt sammen med farsen. Form farsen med din ene hånd og en spiseske. Læg frikadellerne på panden og steg dem på begge sider til de er lysebrune.