Tegn en cirkel på cirka 20-25 cm i diameter på et stykke bagepapir. Læg denne side nedad på en bageplade. (Tjek eventuelt lige størrelsen på det fad du vil servere den på)
Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine med piskeris.
Tilføj derefter sukkeret langsomt og gradvist mens du pisker videre. Fortsæt til marengsen er stiv og skinnende.
Sigt kakaopulveret i marengsen og vend det stille og roligt rundt med f.eks. en dejskraber.
Tilsæt balsamico/hvidvinseddike og hakket chokolade og vend det forsigtigt rundt.
Fordel marengsen indenfor den tegnede cirkel på bagepapiret. Udjævn sider og top lidt.
Stil marengsen i ovnen og skru med det samme temperaturen ned til 150 grader.
Bag marengsen i cirka 1 time og 15 minutter. Marengsen er færdig når den er sprød i kanterne og toppen men stadig lidt blød indeni.
Lad marengsen/pavlovaen køle helt af før du pynter den, og pynt den først lige inden den skal spises - ellers bliver den blød.
Skyl bærrene og lad dem ligge og tørre indtil du skal pynte kagen.
Pisk fløden til en let flødeskum og fordel det ovenpå din pavlova, skær dine jordbær lidt ud, og fordel bærrene ovenpå flødeskummet og pynt med evtentuelt med lidt revet chokolade på toppen.
Noter
Selve marengsen kan laves i god tid, og endda dagen før den skal bruges. Den skal blot først pyntes lige inden den skal serveres.