Brun kødet i en gryde og krydder med salt. Tilsæt hakket løg og presset hvidløg. Hæld pastasaucen og de hakkede tomater (evt. blendet) i. Tilsæt derefter oregano og basilikum og lade kødsaucen simre i 10-15 min.
Imens laver du ostefyldet. Bland hytteosten, halvdelen af mozarellaen i små stykker og halvdelen af parmesanen med æg, salt og peber og persille (jeg brugte noget tørret persille).Tag et ovnfast fad i størrelsen 23*33 cm (ca.) og dæk bunden med kødsauce (et tyndt lag).
Tag dine friske lasagneplader og skær dem over i to. (hvis de ellers ligner mine). Du skal bruge i alt 10 lange smalle stykker. Tag ca. ½ dl. af osteblandingen og fordel på midten af pladen i en lang stribe. Lad lidt være i sider, bund og top. Herefter tager du ca. samme mænge kødsauce og ligger ovenpå. Derefter ruller du pladen og ligger den op i fadet med samlingen nedad. Dette gør du med alle stykkerne. Slut af med resten af kødsaucen og resten af mozarellaen og parmesanen fordeles over retten.
Dækkes med staniol og stilles i en 200 grader forvarmet ovn i cirka 15 min. Derefter fjernes staniolen og retten får cirka 30 min til.