Jeg brugte 2 andebryster til 2 personermen det havde også været nok til 3 personer.
Hasselbackkartofler
Ca. 3-4 kartofler pr. person.
Rødkålssalat
Ingredienser
Rødkål
1appelsin
Valnødder
Sådan gør du
Andebryst
Rids andebrysterne med en skarp kniv, og krydr med salt og peber. Rids hele vejen ned til selve kødet. Læg andebrysterne med fedtet ned ad på en kold pande. Tænd for panden ved moderat varme til fedtet er smeltet af. Skru nu op til højere varme så skindet bliver sprødt. Når skindet er sprødt og gyldent vender du andebrysterne og gaver dem cirka 1 minut. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved 150 grader i 15 min. Tag dem derefter ud og lad dem hvile i cirka 5 minutter.
Hasselbackkartofler
Skræl kartoflerne og skær hver kartoffel knapt igennem i tynde skiver på tværs. Læg dem i en bradepande og pensl med olivenolie. Drys salt og peber over. Steg kartoflerne midt i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader alm. ovn.
Rødkålssalat
Vask rødkålen og skær den i tynde strimler. Appelsinen skrælles og skæres ud. Appelsin og en håndfuld valnødder blandes med rødkålen.