Fjern skallen fra rødløget og skær det i halve skiver.
1 rødløg
Halvér cherrytomaterne.
250 g cherrytomater
Fordel squash, rødløg og cherrytomater på en bageplade med bagepapir på. Dryp lidt olivenolie over og drys med salt og peber.
Sæt grøntsagerne i ovnen og giv dem cirka 15 minutter, eller indtil de er møre og begynder at tage farve.
Pastaretten
Sæt vand til at koge til pastaen, og kog den efter anvisningen på pakken. Gem evt. lidt af pastavandet.
Fjern enderne fra de grønne asparges ved at holde i hver sin ende og bøje aspargsen. Der hvor den knækker naturligt skal du kassere den nederste del.
1 bundt grønne asparges
Opvarm en sauterpande (eller gryde) med lidt olie.
Tilsæt presset eller finthakket hvidløg og asparges og krydr med salt og peber. Lad det stege i 2-3 minutter imens du vender rundt i det.
2 fed hvidløg
Tilsæt fløde, revet citronskal + saften fra ½ citron, de bagte grøntsager og den kogte pasta. Tilsæt evt. en smule pastavand, hvis du synes den trænger til mere væde.
1 citron, 2 dl piskefløde
Smag til med salt og peber og lad det småsimre et par minutter.
Video
Noter
Kalorieberegningen er ved brug af piskefløde. Hvis du anvender madlavningsfløde bliver kalorietallet lavere.