Start med at tage smør og æg ud af køleskabet cirka 15-30 minutter før du skal bage.
Bland hvedemel, kanel, kardemomme, natron og salt i en skål.
300 g hvedemel, 4 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt kardemomme, 2 tsk natron, 1 knivspids salt
I en anden skål pisker du sukker, brun farin og blødt smør. Pisk til det bliver lidt luftigt i det, og sukkeret begynder at blive opløst.
150 g sukker, 150 g brun farin, 150 g blødt smør
Tilsæt ægget pisk det sammen med smør/sukker.
1 æg
Vend de tørre ingredienser i dejen skiftevis med kærnemælken.
3,5 dl kærnemælk
Kom et stykke bagepapir i en bageform på cirka 24*34 cm.
Fordel dejen i bageformen og sæt den i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 25-30 minutter. Test om kagen er færdig ved at bruge en tandstik eller et grillspyd. Kagen må ikke hænge fast.
Tag kagen ud af ovnen og tag den ud af formen og lad den køle af på en rist.
Kaffeglasur
Bland det helt bløde smør, flormelis, kakao, kold kaffe og salt sammen med en ske.
75 g blødt smør, 250 g flormelis, 20 g kakao, ½ dl kold kaffe, 1 knivspids salt
Fordel kaffeglasuren ovenpå kagen når den er kølet helt af.
Noter
Opbevar kagen ved stuetemperatur. Kagen kan fryses.