4æblervælg et fast æble som f.eks. cox orange, ingrid marie el. lign.
250gsukker
2tskvaniljesukker
½citronsaften heraf
8tskribsgelé
Sådan gør du
Sæt vandet til at koge under låg i en gryde.
Stil sukker, vaniljesukker og citronsaft klar.
Skræl æblerne, fjern blomst og stilk og skyl dem under vandhanen.
Når vandet koger hælder du sukker, vaniljesukker og citronsaft i gryden.
Halvér æblerne på midten.
Med et parisiennejern eller en teske fjerner du forsigtigt kernehuset, uden at ødelægge æblet.
Når vandet koger igen lægger du forsigtigt æblerne i sukkerlagen.
Lad vandet koge op igen. Sluk så for gryden, læg en lille tallerken ovenpå æblerne for at holde dem nede i vandet og læg låg på gryden. Lad æblerne stå og trække i sukkerlagen i 20-30 minutter. Mærk på æblerne, de skal være møre men stadig faste.
Tag æblerne op af sukkerlagen og læg dem på en tallerken så de kan afkøle.
Når æblerne er kølet af (de kan også serveres let lune) fyldes de med ribsgelé i hullet fra kernehuset. Brug cirka 1 tsk ribsgelé til hvert halve æble.