Nemme fastelavnsboller af wienerdej med kaffecreme og karamel
Fastelavnsboller lavet af sprød wienerbrødsdej med en lækker kaffecreme og karamel. Bollerne er købt på frost så du ikke selv skal stå og rode med wienerdejen. Du skal derfor kun lave kaffecremen og komme i de færdigbagte boller sammen med en købt karamel.
dulche de lechekaramel på dåse - enten hjemmelavet eller en færdig på dåse
Kaffecreme
2bladehusblas
½literpiskefløde
2spskneskaffe
150gmælkechokoladei knapper eller hakket
Pynt
kakaopulver
flormelis
krymmel
Sådan gør du
Kaffecreme (start gerne dagen før)
Læg husblas i blød i koldt vand - følg anvisning på pakken du bruger.
Piskefløde og neskaffe kommes i en gryde og varmes op til kogepunktet.
Hæld piskefløde og kaffe over chokoladen (som enten er hakket eller i knapper). Rør rundt til det er en ensartet masse.
Klem husblassen fri for vand og kom den i skålen med fløde, kaffe og chokolade. Rør godt rundt til det hele er smeltet.
Sæt husholdningsfilm over cremen. Sørg for den sidder helt nede oveni cremen så du undgår kondens. Sæt skålen i køleskabet indtil næste dag eller som minimum 5 timer.
Fastelavnsbollerne
Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.
Tag de frosne boller ud af pakken og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg.
Sæt bollerne i den varme ovn og bag dem 18 minutter og lad dem derefter afkøle.
Tag din kaffecreme ud af køleskabet og pisk den luftig med en elpisker. Pas på du ikke overpisker din creme.
Halvér dine fastelavnsboller.
Rør godt rundt i karamellen, og kom den i en sprøjtepose eller brug en teske til at komme karamel i bunden af bollen. Du kan også vælge at komme kaffecremen i først og karamellen til sidst. Brug cirka 1-2 tsk. karamel til hver bolle.
Kom din kaffecreme i en sprøjtepose med en stjernetyl og fordel cremen i fastelavnsbollerne.
Kom toppen af bollen øverst og pynt med en kakaoglasur lavet af kakao, flormelis og vand. Til sidst drysses med lidt krymmel.I stedet for kakaoglasur kan du også pynte med noget af kaffecremen på toppen af bollen.