Bland salt, timian, presset hvidløg og et iturevet laurbærblad sammen i en skål.
Masser krydderiblandingen godt ind i andelårne og læg dem på et fad eller lignende med film over.
Stil andelårene i køleskabet i cirka 24 timer.
Dag 2
Tag andelår ud og fjern så meget af krydderiblandingen med noget køkkenrulle.
Læg andelårene i en gryde og hæld andefedt over. Fedtet skal dække andelårene. Hvis der mangler lidt kan du toppe med en smagsneutral olie (solsikke- eller rapsolie).
Lad andelårene småsimre i fedtet i 3-4 timer eller indtil de er godt møre.
Læg andelår og fedt i en beholder med låg på og opbevar det på køl indtil de confiterede andelår skal spises.
Inden servering - dag 2 eller mere
Tag andelårene ud af køleskabet og fjern så meget af fedtet som muligt. Læg andelårene i et fad og sæt dem i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter. Brug evt. lidt grill for at få skindet sprødt.
Noter
Confiteret and kan både serveres som et helt stykke and, eller man kan pille kødet fra og bruge det i en pulled duck burger eller en salat.Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.Andefedt kan bl.a. købes hos Irma eller hos din slagter.