Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Bøf stroganoff
Den klassiske simreret med oksekød og bacon. Meget smagfuld og lækker!
Ret
Aftensmad, Hovedret
Køkken
Russisk
Keyword
Simreret
Fryseegnet
Ja
Holdbarhed
3 dage
Tid
+45 min
Forb. tid
20
minutter
Tilb. tid
45
minutter
Samlet tid
1
time
5
minutter
Antal
4
personer
Kalorier
728
kcal
Forfatter
Louise Dam
Ingredienser
500
g
oksekød i strimler
f.eks. indelår eller klump. Flere steder kan du også købe oksekød i strimler til stroganoff
250
g
champignon
2
spsk
paprika
2
spsk
hvedemel
salt/peber
3
løg
200
g
god bacon
skåret i skiver
140
g
tomatpuré
1 stor dåse
3
dl
vand
1
oksebouillonterning
3
dl
piskefløde
smør
eller olie - til stegning
Serveres med
kartoffelmos
Sådan gør du
Bland paprika, hvedemel og salt/peber sammen i en skål eller dyb tallerken.
Bland oksestrimlerne sammen med melblandingen.
Skær champignon i halve skiver.
Skær løgene i halve og dernæst skiver.
Steg bacon skiverne på panden. Tag dem af når de er gyldne og sprøde. Skær baconen i strimler når det er kølet af.
Steg champignon og løg på panden i baconfedtet. Fortsæt indtil begge dele er møre og gyldne. Tag panden af varmen.
Smelt lidt smør eller opvarm lidt olie i en gryde.
Brun kødet af i gryden.
Tilsæt tomatpuré og rør rundt. Lad det lige 'brænde af' i gryden 1 minuts tid.
Tilsæt så champignon, løg og bacon i strimler.
Tilsæt vand og bouillonterning.
Lad retten småsimre i 45-60 minutter eller indtil kødet er mørt.
Tilsæt piskefløden og smag retten til. Tilsæt evt. mere salt/peber og paprika.
Noter
Bøf Stroganoff kan også fint serveres med kogte ris.
Nutrition
Servering:
1
person
|
Kalorier:
728
kcal
|
Kulhydrater:
21
g
|
Protein:
40
g
|
Fedt:
55
g