Med skrællen på bananen deler du hver banan i to og derefter halveres den på langs.
Drys alle bananerne med et lag sukker.
Smelt smørret på panden.
Læg bananerne på panden med frugtsiden nedad. Lad dem stege ved middel varme til de er let gyldne på frugtsiden.
Skru lidt op for varmen og hæld rommen over bananerne. Sæt derefter ild til rommen med en lang lighter. Skru ned på middel varme igen og lad rommen koge ind på panden. Hold godt øje med at bananerne ikke bliver brændte. (se evt. videoen nederst i opskriften)
Tag bananerne af panden og skrab indholdet ud af skrællen. Lad dem ligge og afkøle.
Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker. Piskes til det bliver luftigt.
Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk dem ind i dejen. Eller pisk dem sammen i en skål og tilsæt lidt ad gangen. Det er vigtigt der ikke kommer for meget i ad gangen, da dejen så kan skille.
Bland hvedemel, vaniljesukker, natron og salt sammen i en skål og sigt det i den anden skål.
Vend melet forsigtigt rundt i dejen.
Tilsæt havregryn og bananerne og bland rundt i dejen.
Tilsæt creme fraiche og bland rundt.
Tilsæt hakket mørk chokolade og bland rundt.
Smør en aflang form på cirka 1,5 liter og fordel dejen i formen.
Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40-45 minutter.