Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Opskrift på Massaman curry (Massaman gai)
Lækker thai karryret med kartofler og kylling
Ret
Aftensmad
Køkken
Thai
Forb. tid
25
minutter
Tilb. tid
25
minutter
Samlet tid
40
minutter
Antal
4
personer
Kalorier
884
kcal
Forfatter
Louise Dam
Ingredienser
300
g
kartofler
200
g
søde kartofler
2
rødløg
i ⅛ dele
2
fed
hvidløg
1
spsk
olie
500
g
kyllingefilet
1
dl
hønsebouillon
2,5
spsk
gul karry pasta
eller gerne en rigtig massaman karry pasta
½
tsk
kanel
½
tsk
muskatnød
1,5
spsk
peanut butter
1
tsk
fiskesauce
3
tsk
tamarindpasta
kan erstattes af 3 spsk limesaft
1
spsk
palmesukker
kan erstattes af 2 tsk sukker
400
ml
kokosmælk
2
kaffir limeblade
Serveres med
kogte ris
f.eks. basmatiris
saltede peanuts
frisk koriander
Metric
-
US Customary
Sådan gør du
Skræl kartofler og søde kartofler.
Skær begge dele i mellemstore tern.
Pil skallen af rødløget og skær det i ⅛-dele.
Pil hvidløget.
Skær kyllingefileterne i tern.
Opvarm lidt olie i en gryde eller dyb pande.
Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene bliver lidt klare i farven.
Brun derefter kyllingen godt af.
Tilsæt hønsebouillon, karrypasta, kanel, muskatnød, peanut butter, fiskesauce, tamarind pasta, palmesukker og rør det hele godt rundt.
Tilsæt så kartofler og søde kartofler, samt kokosmælk og kaffir limeblade.
Lad retten stå og simre i cirka 15 minutter under låg. Tjek om kartoflerne er blevet møre.
Smag retten til med karrypasta, fiskesauce og/eller palmesukker.
Servér retten med kogte ris, peanuts og frisk koriander.
Nutrition
Kalorier:
884
kcal
|
Kulhydrater:
101
g
|
Protein:
42
g
|
Fedt:
36
g