Gå tilbage
Udskriv
Billede på opskriften
Noter
Næringsindhold
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan
Super lækkert tilbehør, der er lidt anderledes end almindelige kartofler.
Ret
Tilbehør
Køkken
Dansk
Søgeord
Kartofler
Forb. tid
10
minutter
minutter
Tilb. tid
40
minutter
minutter
Samlet tid
50
minutter
minutter
Antal
2
personer
Kalorier
247
kcal
Forfatter
Louise Dam
Ingredienser
500
g
kartoffel
eller en rest kogte kartofler
1
spsk
smør
1
fed
hvidløg
1
spsk
rosmarin
tørret (eller timian)
salt
gerne flagesalt
parmesan
Sådan gør du
Rengør kartoflerne og lad dem beholde skrællen på.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Smelt smørret (evt. i mikroovnen) og pres hvidløg ud i det smeltede smør. Bland også tørret rosmarin i smørret.
Læg de kogte kartofler på en bageplade med bagepapir og knus dem ved at mase dem med bunden af et glas eller lignende.
Fordel det smeltede smør med hvidløg og rosmarin over de knuste kartofler og drys med salt (gerne flagesalt)
Sæt kartoflerne i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
Tag kartoflerne ud og drys med masser af revet parmesan.
Sæt kartoflerne tilbage i ovnen i cirka 5 minutter eller indtil de er fine gyldne og sprøde. Du kan evt. bruge grillfunktionen på ovnen.
Noter
Perfekt hvis du har en rest kogte kartofler.
Inspiration til opskriften kommer hovedsageligt fra
Anna-Mad.dk
.
Næringsindhold
Servering:
1
person
|
Kalorier:
247
kcal
|
Kulhydrater:
44
g
|
Protein:
5
g
|
Fedt:
6
g